درایور led چیست؟ یک درایور خوب چه ویژگیهایی دارد؟

هر چند نصب لامپ‌های LED کار چندان سختی نیست ولی ما در گروه تابلوسازی رضا در مشهد قصد داریم که دانش فنی شما در رابطه با روشنایی LED را بالاتر ببریم و مطمئن شویم که با اطلاعات کامل تصمیم‌گیری می‌کنید.

 در این مقاله قرار راست که در رابطه با درایور LED  توضیحاتی ارائه کنیم.

طی چند سال گذشته استفاده از لامپ‌های LED رشد زیادی داشته و بخش زیادی از این رشد منوط به مصرف انرژی پایین این لامپ‌ها بوده است. مصرف ۱۰٪ انرژی و عمر ۲۵ برابری لامپ‌های LED در مقابل لامپ‌های رشته‌ای جای صحبتی برای تردید در تعویض روشنایی و استفاده از LED نمی‌گذارد. پیش از این بارها در مورد مزیت‌های LED نسبت به دیگر روشنایی‌ها صحبت کرده‌ایم و در این مقاله قصد داریم که ساز و کار درایور LED را شرح دهیم.

درایور LED برای توان‌های مختلف تولید می‌شود که باید در هنگام خرید به توان چراغ و حداکثر توان درایور توجه داشت. درایورها وظیفه تنظیم جریان برق را برای مصرف چراغ‌های LED بر عهده دارند. درایور LED موظف است از  روشنایی LED در برابر هر گونه تغییر ولتاژ و شدت جریان قابل توجه مراقبت کند. درایور چراغ را از هر گونه افزایش دما و بروز گرمای بیش از حد حفظ می‌کند و کارایی بهینه چراغ را در طول مدت زمان فعالیت آن تضمین می‌کند.

اگر توضیحات فوق کافی نبوده است و هنوز نقش درایور LED را به خوبی درک نکرده‌اید باید بگوییم که نقشی که درایورها برای لامپ‌های LED بازی می‌کنند همان نقشی است که ترانس‌ها برای لامپ‌های مهتابی برعهده دارند. همه لامپ‌های LED برای روشن شدن به درایور نیاز دارند، حالا ممکن است این درایور درون خود لامپ‌ها کار گذاشته شده باشد مانند لامپهای حبابی یا اینکه درایور بیرون محصول کار گذاشته شده باشد مانند تابلو ال ای دی ها و لامپهای پنلی.

 برای بعضی از محصولات متفرقه مانند ریسه‌های LED نیز باید درایور مناسب جداگانه برای آنها خریداری شود.

ریسه های LED از جمله آن روشنایی‌های LED هستند که برای استفاده از آن‌ها باید درایور ال ای دی جداگانه تهیه کرد.

ریسه ال ای دی - اکوواتمفهوم دیگری که در زمان تهیه درایور LED باید در نظر داشته باشیم توان حداکثر است. توان حداکثر به بیشترین میزان انرژی و توانی گفته می‌شود که درایور می‌تواند برای روشنایی تامین کند. توان حداکثر درایوری که تهیه می‌کنیم نباید کمتر یا مساوی توان مصرفی چراغ باشد. توان مصرفی چراغ که همواره بر روی جعبه محصول مشخص شده است و توان حداکثر درایور باید بیشتر از توان مصرفی چراغ باشد.

مهمترین خصوصیات و ویژگی‌های درایور LED مناسب چیست؟

تا اینجای کار گفتیم که درایورها وظیفه تنظیم جریان برق را برای مصرف چراغ‌های LED بر عهده دارند و درایور موظف است از  چراغ و لامپ LED شما در برابر هر گونه تغییر ولتاژ و شدت مراقبت کند

قلب شاید مهم‌ترین و حیاتی‌ترین عضو بدن ما باشد. قلب سالم نشانه رژیم غذایی و زندگی سالم است و قلب ناسالم می‌تواند پیش زمینه بسیاری از امراض باشد. شاید مقداری دراماتیک به نظر برسد اگر بخواهیم وظیفه درایور لامپ LED را به وظیفه قلب در بدن تشبیه کنیم، اما همینطور است. درایور مهم‌ترین جزء از یک لامپ و چراغ ال ای دی است و یک درایور با کیفیت می‌تواند عملکرد طولانی و مطلوب یک چراغ را تضمین کند (البته به شرطی که دیگر اجزاء چراغ نقش قطعات سرطانی را نداشته باشند). درایور LED نامناسب می‌تواند تاثیر نامطلوبی بر چراغ و لامپ LED شما بگذارد و باعث شود تا عملکرد روزانه آن با اخلال روبرو شود و آن نوری که باید تولید نشود. اهمیت درایور LED در رابطه با لامپ‌ها و چراغ‌های تزیینی که درایور LED آن‌ها به صورت جداگانه بایستی تهیه شود، بیشتر به چشم می‌آید چرا که انتخاب درایور نادرست بر روی عملکرد باعث می‌شود تا چراغ روشنایی شما آن جلوه‌ای که باید را نداشته باشد.

همه می‌دانیم که لامپ و چراغ‌های ال ای دی مصرف انرژی بسیار کمی دارند و در قیاس با دیگر ادوات روشنایی عمر آن‌ها بسیار طولانی‌تر است. لامپ و چراغ‌های ال ای دی نسبت به لامپ و چراغ‌های کم مصرف و رشته‌ای از استقامت و استحکام بیشتری برخوردارند و اجزاء سازنده آن تماماً قابل بازیافت هستند. شاید در کنار همه این موضوعات کمتر کسی از اهمیت وظیفه درایور لامپ LED (منبع تغذیه) خبر دارد. درایور لامپ و چراغ‌های LED بر کارایی، طول عمر، و قابلیت اطمینان چراغ و لامپ تاثیر مستقیم دارد و به همین خاطر است که از این به بعد وقتی قصد دارید چراغ یا لامپ ال ای دی جدیدی بخرید، بایستی نیمچه توجهی هم به اجزاء داخلی آن داشته باشید.

تکنولوژی به کار رفته در درایور LED و دیمرپذیری چراغ (قابلیت تنظیم شدت نور)

دیمرپذیر بودن یا نبودن یک چراغ را درایور آن مشخص می‌کند. استفاده از درایور LED با کیفیت پایین موجب می‌شود تا تجربه‌های ناخوشایندی مثل چشمک زدن یا اثر استروبوسپیک اتفاق بیافتد. در عوض درایورهای با کیفیت می‌توانند نور خروجی چراغ را تا ۱٪ نور اصلی کم کنند، بدون این که خبری از چشمک زدن باشد یا اثر بدی بر دیگر اجزاء چراغ بگذارد.

چشمک زدن چراغ و لامپ LED

چشمک زدن زمانی اتفاق می‌افتد که فرکانس نور خروجی از چراغ به طور مداوم و قابل توجه تغییر کند. وقتی که منبع تغذیه چراغ جریان متناوب برق را به جریان مستقیم تبدیل می‌کند و این جریان به سوی منبع روشنایی چراغ LED فرستاده می‌شود، وجود هر گونه ایراد در روند تبدیل جریان از متناوب به مستقیم می‌تواند موجب چشمک زدن بشود. در مقاله‌ای که انجمن مهندسین برق و الکترونیک منتشر کرده است نوشته شده است که چشمک زدن آشکارای چراغ می‌تواند اثرات مخربی مثل بروز تشنج‌های صرعی، سردرد و بی قراری در افراد داشته باشد. همچنین چشمک زدن‌های نامرئی نیز اثرات منفی مختلفی از جمله خستگی چشم و سردرد به همراه خواهد داشت.

درایور LED با کیفیت می‌تواند از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کند در مقابل کیفیت پایین درایور موجب می‌شود تا تبدیل جریان از متناوب به مستقیم به خوبی انجام نشود و در نهایت شاهد چشمک زدن چراغ باشیم.

مدت زمان انتظار برای روشن شدن چراغ پایین

اگر بازار چراغ و روشنایی را جستجو کرده باشید حتما با انواعی از لامپ و چراغ‌های LED مواجه شده‌اید که روشن شدن آن‌ها طول می‌کشد، مقصر در این جا کیفیت پایین درایور است و دیر روشن شدن چراغ ربطی به منبع روشنایی ندارد. این موضوع که چقدر طول بکشد تا چراغ یا لامپ LED روشن شود نیز به درایور آن بستگی دارد. بسیاری از آئین‌نامه‌ها حداکثر زمان روشن شدن استاندارد برای چراغ‌ها را ۰٫۷۵ تا یک ثانیه تعیین کرده‌اند که این مقدار در بسیاری از کاربری‌ها چندان قابل توجه نیست. چراغ‌هایی که زمان روشن شدنی زیر ۰٫۵ ثانیه داشته باشند نیز مورد تایید آیین نامه California Title 24 قرار می‌گیرند که یکی از سختگیرانه‌ترین برنامه‌های بهبود مصرف انرژی در ایالات متحده است.

رابطه میان عمر مفید درایور LED و دمای چراغ

می‌دانیم که چراغ‌های LED عمر طولانی‌تری نسبت به چراغ‌های قدیمی‌تر (رشته‌ای و کم مصرف) دارند. دفع گرما و پایین بودن دما نقش پر رنگی در طولانی بودن طول عمر این چراغ‌ها ایفا می‌کند. اگر درایور چراغ LED طوری طراحی شده باشد که به خوبی گرما را دفع کند، طور عمر چراغ نیز افزایش می‌یابد.

هر چه جریان بیشتری به منبع نور چراغ یا همان چیپ برسد، نور بیشتری تولید می‌شود و در نتیجه گرمای بیشتری نیز تولید می‌شود. اگر میزان نور تولیدی با ساختمان چراغ و هیت سینک آن همخوانی نداشته باشد، مقداری از گرمای تولید شده به بیرون از چراغ منتقل نمی‌شود. تولید گرما در داخل چراغ و افزایش دما باعث کاهش عمر مفید درایور و کاهش عمر مفید چراغ می‌شود. توجه داشته باشید که هر چه درایور به حداکثر ظرفیت خود نزدیکتر باشد، در دمای بالاتری فعالیت خواهد کرد و در نتیجه عمر مفید و عملیاتی آن کوتاه‌تر خواهد بود. برعکس این حالت هم صادق است؛ اگر چراغ در دمای پایین‌تری فعالیت کند، درایور و دیگر اجزاء آن عمر مفید طولانی‌تری خواهد داشت.

کیفیت ساخت و طراحی درایور LED

کیفیت طراحی و ساخت نقش تعیین کننده‌ای در کارایی درایور LED دارد. استفاده از مواد خام درجه یک، استفاده از دانش و فن‌آوری به روز، استفاده از تجهیزات ساخت و به کارگیری آخرین دست‌آوردهای علم روشنایی در جریان ساخت درایور LED  باعث می‌شود تا کیفیت نهایی در درجه بالاتری قرار بگیرد.

جمع بندی

دوباره یادآوری می‌کنیم، هنگامی که قصد خرید چراغ یا لامپ LED دارید، علاوه بر نکاتی مثل میزان روشنایی و دمای رنگ نور، حتما به درایور آن نیز توجه کنید. مطمئن شوید درایور استفاده شده در جریان ساخت چراغ توسط شرکتی معتبر و با توجه به استانداردها و علوم فنی مهندسی طراحی و ساخته شده‌است. مطمئن شوید که درایوری را انتخاب می‌کنید که تمامی ویژگی های درایور LED مناسب ذکر شده در این مقاله را داراست. درایورها نقش کلیدی در طول عمر و کیفیت نهایی روشنایی دارند.

بهترین راه برای آگاهی از آخرین اخبار، متدها و شیوه‌های روشنایی و نورپردازی، مطالعه مجله اکووات است که اطلاعات مرتبط با روشنایی و نورپردازی شما را به روز نگاه می‌دارد. امیدواریم مقاله درایور LED برای شما عزیزان مفید بوده باشد. 

اگر از خواندن این مقاله راضی بودید، خواندن آن را به دوستانتان نیز پیشنهاد کنید. همچنین می‌توانید سوالات خودتان را در قسمت کامنت با ما مطرح کنید.

گروه تابلوسازی رضا در مشهد

انواع ترانس ضد باران محافظ دار

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Cart
Your cart is currently empty.